De Boer verbijsterde AZ voor EK: 'Verbaasde mij enorm, en met mij vele anderen'

De Boer verbijsterde AZ voor EK: 'Verbaasde mij enorm, en met mij vele anderen'

02-09-2021 12:48
114

AZ verkocht deze zomer Teun Koopmeiners, Myron Boadu, Calvin Stengs en Marco Bizot, maar Owen Wijndal bleef in Alkmaar. Max Huiberts, technisch directeur van AZ, kan dat niet los zien van een 'enorm verrassende' keuze van Frank de Boer.

Wijndal was in de aanloop naar het EK de vaste linksback van het Nederlands elftal, maar kreeg volgens Huiberts één dag voor de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne te horen dat hij op de bank zou zitten. Patrick van Aanholt kreeg de voorkeur. "Dat is misschien zijn pech geweest", vertelt Huiberts aan AZ TV.

"Het verbaasde mij enorm, en met mij vele anderen", zegt de AZ-directeur over de keuze van toenmalig bondscoach Frank de Boer. "Als je alles speelt en één dag voor de EK-start die boodschap krijgt, is dat bijzonder. Ik heb alle wedstrijden gezien en heb Owen niet kunnen betrappen op een mindere of slechte wedstrijd. Het was een enorme verrassing dat hij niet ging spelen."

Huiberts noemt Wijndal 'één van de betere spelers in de Eredivisies'. Hij werd deze zomer gelinkt aan Ajax, maar de Amsterdamse club pakte niet door. Het is niet bekend of dat te maken heeft met het feit dat Nicolás Tagliafico geen nieuwe club vond.