'Ajax dient spelerslijst in: Onana kan Champions League-wedstrijden keepen'

'Ajax dient spelerslijst in: Onana kan Champions League-wedstrijden keepen'

03-09-2021 10:28 Laatste update: 10:36
233

Andre Onana is door Ajax ingeschreven voor de Champions League. Dat meldt De Telegraaf. De Amsterdammers maakten deze week bekend dat de Kameroense doelman voorlopig gaat meetrainen bij Jong Ajax, maar een terugkeer bij de hoofdmacht is niet uitgesloten.

Onana (25) zit tot 4 november een dopingschorsing uit. Ajax heeft dan vier Champions League-wedstrijden gespeeld: Sporting Portugal-uit, Besiktas-thuis, Borussia Dortmund-thuis en Borussia Dortmund-uit. Omdat Ajax hem heeft ingeschreven, kan hij theoretisch nog twee groepswedstrijden keepen in de Champions League.

Wedden

Meer odds

Ajax moest uiterlijk donderdag 00.00 uur de spelerslijst voor het miljardenbal indienen bij de UEFA. Naast Onana staan aankopen Remko Pasveer, Jay Gorter, Mohamed Daramy en Steven Berghuis op de lijst. Ook staat er een vinkje achter de naam van Sébastien Haller, die vorig seizoen door een administratieve blunder niet speelgerechtigd was in de Europa League.

Onana vergroot de kansen op een rentree in de hoofdmacht van Ajax als hij zijn tot medio 2022 lopende contract verlengt. Ajax-directeur Marc Overmars wilde hem in de voorbije transferperiode verkopen, maar Onana liet aanbiedingen van Olympique Lyon, OGC Nice en Villarreal links liggen. Volgens De Telegraaf informeerde ook FC Barcelona.

Jong Ajax
"Wij hebben besloten dat Andre de keeperstraining en teamtrainingen zal beginnen bij Jong Ajax", liet Overmars donderdag weten op de clubsite. "Nu is de vraag of hij een plekje in de A-selectie kan verdienen. We zijn verder gegaan zonder hem en hebben al twee keepers (Pasveer en Gorter, red.) gehaald tijdens zijn schorsing. Het team is al begonnen aan het seizoen en zit nu middenin het proces van teambuilding."