Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal laat Malacia debuteren tegen Montenegro

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal laat Malacia debuteren tegen Montenegro

04-09-2021 07:00
186

Het Nederlands elftal start zaterdagavond naar alle waarschijnlijkheid in een 4-3-3-opstelling in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. Jurriën Timber verliest zijn basisplaats ten faveure van Denzel Dumfries, die tegen Noorwegen in de slotfase mocht invallen.

Het Nederlands elftal trapt zaterdagavond tegen Montenegro om 20.45 uur af. De wedstrijd zal worden gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. Volgens De Telegraaf kiest bondscoach Louis van Gaal, net als tegen Noorwegen, voor een 4-3-3-formatie. Overigens heeft Van Gaal zelf de voorkeur voor een 5-3-2- of 5-2-3-opstelling, maar is dit door de korte voorbereidingstijd niet het ideale systeem.

Naast Dumfries is ook Steven Berghuis zeker van een basisplaats aan de rechterkant van het veld. Van Gaal geeft de Ajacied een nieuwe kans, omdat de rechtsbackpositie in de wedstrijd tegen Noorwegen niet goed werd ingevuld. Hierdoor kwamen de acties van Berghuis minder goed uit de verf. Cody Gakpo en Memphis Depay zullen de aanvalslinie vermoedelijk completeren.

Aan het driemansmiddenveld verandert waarschijnlijk niets en dus kunnen Frenkie de Jong, Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum weer rekenen op een basisplaats. Twee andere wijzigingen in het basiselftal zijn niet op sportieve gronden. Daley Blind is zaterdagavond geschorst en wordt vervangen door Tyrell Malacia. Daarnaast zal Matthijs de Ligt vermoedelijk de plaats van Virgil van Dijk innemen. De van een blessure teruggekeerde aanvoerder krijgt rust in het drukke interlandschema.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, De Ligt, Malacia; Frenkie de Jong, Klaassen, Wijnaldum; Berghuis, Memphis, Gakpo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s