'Hele grote stap' richting WK voor Oranje: 'Ik reken er wel op dat we erheen gaan'

'Hele grote stap' richting WK voor Oranje: 'Ik reken er wel op dat we erheen gaan'

08-09-2021 08:01 Laatste update: 08:30
18

Steven Bergwijn is blij na de 6-1 winst van Oranje op Turkije. De 23-jarige buitenspeler denkt dat kwalificatie voor het WK niet meer aan het Nederlands elftal voorbij zal gaan.

"Ik denk wel dat we de supporters wat leuks hebben gegeven", vertelt de geboren Amsterdammer na afloop van het treffen met Turkije tegen de NOS. "Ik had ook niet verwacht dat het zo simpel zou gaan. Turkije is normaal gesproken wel een stug team namelijk. We hadden vooraf wel aangegeven dat wij de betere ploeg zijn en dat we in eigen huis echt moesten. Ik ben blij dat we het vanaf de allereerste minuut hebben laten zien."

Bergwijn stelt dat Oranje door de overwinning 'een hele grote stap' richting kwalificatie voor het WK zet. "Nu moeten we in de volgende interlandperiode ook twee keer winnen. Ik reken er wel op dat we naar het WK gaan." 

Afgelopen zomer moest Bergwijn het EK nog aan zich voorbij laten gaan, doordat hij niet geselecteerd werd. Dat wil hij niet nog een keer laten gebeuren. "Ik ga ik er alles aan doen dat ik niet weer de boot mis", besluit hij.