Afellay hekelt wissels Schmidt bij PSV: 'Alsof hij met Kalasjnikov duel in moet'

Afellay hekelt wissels Schmidt bij PSV: 'Alsof hij met Kalasjnikov duel in moet'

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 08:25ma 13-09-2021 om 08:25

Ibrahim Afellay is niet te spreken over het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt. De voormalig middenvelder snapt niet dat de Duitser besloot om onder meer Noni Madueke vroeg naar de kant te halen tegen AZ.

Madueke werd in de 55ste minuut al gewisseld tegen AZ. "Madueke is bewierookt in de eerste weken van dit seizoen en zijn talent staat natuurlijk buiten kijf", begint Afellay zijn betoog bij Studio Voetbal. "Maar je moet dit soort jongens ook de kans geven om wat langer in de wedstrijd te blijven. Vaak komt er na een minuut of zestig meer ruimte voor zulke spelers. Met hun individuele klasse kunnen ze dan alsnog iets brengen, een assist of een doelpunt. Ook voor het zelfvertrouwen moet je ze niet zo vroeg wisselen."

"Spelers als Madueke moeten het voor jou gaan doen dit seizoen", vervolgt Afellay. "Het is alsof hij met een Kalasjnikov de wedstrijd in moet gaan. Dat is geen lekker gevoel als speler. Je wil met vertrouwen kunnen spelen en niet met het gevoel dat je eruit gehaald wordt als je niet scoort in de eerste helft."

Na afloop van het duel vertelde Schmidt dat veel wisselen een noodzaak is om later in het seizoen het verschil te kunnen maken. Kenneth Perez liet zijn ongenoegen al blijken over de wissels van de PSV-coach. "Het is toch bloedirritant als je elke keer rond de zestigste minuut wordt gewisseld? Geef zo'n jongen 75 tot 80 minuten om het verschil te maken", vertelde hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws