'Zij verzekerden mij ervan dat ze één van de beste teams ter wereld wilden bouwen'

'Zij verzekerden mij ervan dat ze één van de beste teams ter wereld wilden bouwen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 10:16di 14-09-2021 om 10:16

Woensdagavond begint voor Georgino Wijnaldum en Paris Saint-Germain het nieuwe Champions League-seizoen met een wedstrijd tegen Club Brugge. Voor de Parijzenaren betekent dit een nieuwe kans op het winnen van de felbegeerde beker. Een prijs die Wijnaldum ook maar al te graag opnieuw wint.

"Al ben ik hier niet alleen gekomen om de Champions League te winnen", vertelt Wijnaldum in gesprek met L’Équipe. "Ik ben hier gekomen om alles te winnen wat er te winnen valt. Uiteraard is de Champions League winnen ons grootste doel, omdat de club die prijs nog nooit gewonnen heeft. Maar we moeten de andere competities niet negeren", stelt de middenvelder.

Lange tijd leek het er op alsof Wijnaldum een transfer naar FC Barcelona zou maken, totdat PSG in eens om de hoek kwam kijken. "Ik wilde graag bij Barça tekenen. Het duurde echter lang voordat de onderhandelingen op gang kwamen. In de tussentijd kwam PSG naar voren en lieten ze blijken dat ze me erg graag wilden hebben."

Voor zijn transfer naar de Franse hoofdstad sprak Wijnaldum met PSG-trainer Mauricio Pochettino en Leonardo Araujo, technisch directeur van de club. "Zij verzekerden mij ervan dat ze één van de beste teams ter wereld wilden bouwen. Ik kreeg tijd om na te denken over het voorstel, maar ging direct akkoord. Ik wist dat dit een goede stap voor me zou zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws