Update: Uitblinkende Götze verkozen tot Europa League-Speler van de Week

Update: Uitblinkende Götze verkozen tot Europa League-Speler van de Week

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 17:23vr 17-09-2021 om 17:23

Mario Götze maakt kans om Europa League-Speler van de Week te worden. De Duitse middenvelder van PSV is samen met Victor Osimhen (Napoli), Juanmi (Real Betis) en Declan Rice (West Ham United) genomineerd.

Tegen Real Sociedad (2-2) leverde Götze goed werk, door één doelpunt voor zijn rekening te nemen en een assist op Cody Gakpo te verzorgen. De goede wedstrijd van de Duitser is dus ook bij de UEFA opgevallen, wat hem de nominatie voor de titel van beste speler van de week oplevert.

Met Osimhen, Juanmi en Rice heeft Götze wel serieuze concurrentie voor de prestigieuze prijs. Juanmi en Osimhen waren met twee doelpunten tegen respectievelijk Celtic en Leicester City van grote waarde voor hun ploeg. Ook Rice wist namens West Ham United tot scoren te komen tegen Dinamo Zagreb (0-2) en noteerde een passnauwkeurigheid van maar liefst 98 procent (!). Daar staat tegenover dat 86 procent van de passes van Götze zijn einddoel bereikte.

Update: Mario Götze is uiteindelijk uitgeroepen tot Speler van de Week in de Europa League. Met zijn sterke optreden tegen Real Sociedad laat de PSV-spelmaker Victor Osimhen (Napoli), Juanmi (Real Betis) en Declan Rice (West Ham United) achter zich. Eerder werd Ajax-spits Sébastien Haller al verkozen tot de Speler van de Week in de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws