Guardiola biedt geen excuses aan voor stadion-uitspraak: 'Dan kom je niet'

Guardiola biedt geen excuses aan voor stadion-uitspraak: 'Dan kom je niet'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 14:18vr 17-09-2021 om 14:18

Laatste update: vrijdag 17 september 2021 om 14:21vr 17-09-2021 om 14:21

Pep Guardiola ligt onder vuur bij de aanhang van Manchester City. De oefenmeester van de Engelse grootmacht was verrast dat er vijftienduizend lege stoeltjes waren in het Etihad Stadium tegen RB Leipzig. Op die uitspraak komt hij zeker niet terug. 

"Zei ik dat ik daar teleurgesteld over was?", vraagt Guardiola op de persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel tegen Southampton. "Ik zei niks verkeerd, dus ik ga mijn excuses niet aanbieden. Ik zei alleen dat ik erdoor verrast was", gaat de City-trainer licht geïrriteerd verder, die de vergelijking maakt met zijn tijd bij FC Barcelona en Bayern München.

"We zouden het prachtig vinden als het stadion zaterdag helemaal volzit, want we hebben de steun nodig met zoveel wedstrijden in een korte tijd." Volgens Guardiola is er miscommunicatie ontstaan tussen hem, de media en de fans. "Ik was gewoon eerlijk. We hebben anderhalf jaar zonder fans moeten spelen. Ik ben ongelooflijk blij met de support nu het weer kan."

"Mijn voorkeur heeft dat alle City-fans er morgen zijn. Maar als ze om welke reden dan ook niet komen, perfect. Als je niet wil komen, kom je niet. Als je wel komt, zijn wij enorm blij. Maar ik ga er mijn excuses niet voor aanbieden", besluit de manager zijn betoog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws