'Wij kunnen het tegen Ajax nooit fout doen, niemand verwacht iets van ons'

'Wij kunnen het tegen Ajax nooit fout doen, niemand verwacht iets van ons'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 16:15vr 17-09-2021 om 16:15

Henk de Jong gaat de speelwijze van SC Cambuur niet veranderen voor het uitduel bij Ajax. De 57-jarige coach ziet dat zijn ploeg zaterdagavond niets te verliezen heeft in de Johan Cruijff Arena. 

"Ja, dit is toch een schitterend affiche?", begint De Jong tegenover de clubkanalen van Cambuur over het treffen met Ajax. "Het spatte er ook vanaf op de training, eigenlijk de hele week al. Het is voor ons een prachtige uitdaging om ons te meten met de top van Nederland, maar laat duidelijk zijn dat we ook in Amsterdam gaan voetballen voor een resultaat."

Ook De Jong zag de galavoorstelling van Ajax op bezoek bij Sporting Portugal. "Wat dat zegt? Dat Ajax een heel hoog niveau kan halen en een zeer sterk team heeft met ongelofelijk veel kwaliteit", stelt hij. "Ik heb zeker genoten van de wedstrijd en in Europese wedstrijden ben ik altijd voor de Nederlandse teams, dus dit keer ook."

Desondanks wil De Jong gewoon op de 'Cambuur-manier' gaan voetballen in Amsterdam. "Dat doen we altijd en dat is ook onze kracht", legt hij uit. "Wij kunnen het morgenavond nooit fout doen. Niemand verwacht iets van ons en we hebben alleen maar iets te winnen. Daar gaan we vol voor en als blijkt dat ze sterker zijn, dan schudden we ze de hand na afloop. Moeilijker is het niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws