Het is niet goed voor de gezondheid van de spelers, het zijn geen robots

"Het is niet goed voor de gezondheid van de spelers, het zijn geen robots"

20-09-2021 17:11
21

Sarina Wiegman is geen voorstander van het plan van de FIFA om het WK één keer in de twee jaar te houden. Het WK wordt momenteel nog één keer in de vier jaar georganiseerd, maar de mondiale voetbalbond denkt na over het verkorten van deze periode.

Wiegman, tegenwoordig bondscoach van de Engelse voetbalsters, stelt dat een dergelijk speelschema geen optie is. "Het is niet goed voor de gezondheid van de spelers, het zijn geen robots. Als je ieder jaar al die toernooien hebt, wanneer moeten de spelers dan rusten en herstellen van een intens jaar?", vraagt Wiegman zich hardop af in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De internationale speelkalender volledig op zijn kop gooien lijkt haar ook geen goed idee. "Ik zou het niet doen. In Europa is nu alles heel goed georganiseerd. Je hebt het EK, de Olympische Spelen en het WK, dat zijn allemaal belangrijke toernooien in Europa."

Wiegman spreekt de hoop uit dat de FIFA in gesprek gaat met alle betrokkenen. "De mening van de spelers is ook belangrijk, daar moeten ze ook mee gaan praten", stelt ze.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie