Slot 'misschien wel grootste trainer de komende 10 jaar': 'Heeft iets bijzonders'

Slot 'misschien wel grootste trainer de komende 10 jaar': 'Heeft iets bijzonders'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 09:18wo 22-09-2021 om 09:18

Rob Penders staat dit seizoen voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer en kijkt met bewondering naar oude bekende Arne Slot. De Feyenoord-trainer maakt furore, maar zijn collega van FC Eindhoven wist al langer dat Slot veel in zijn mars heeft.

De twee waren jarenlang teamgenoten bij NAC Breda en bleven daarna altijd contact houden. "Hij is misschien wel de grootste trainer van Nederland de komende tien jaar. Ik kijk er met bewondering naar", aldus Penders in BN DeStem. "Het is al heel lang bekend dat hij iets bijzonders heeft als trainer. Dat is gestart bij Zwolle in de jeugd. Bij Cambuur heeft hij als assistent veel invloed gehad op de promotie en een transfer verdiend naar AZ."

Penders zelf is ook begonnen als assistent: dat deed hij jarenlang bij NAC – de club waar hij ook ruim tien jaar voor voetbalde – totdat hij in het voorjaar van 2019 plotseling werd bedankt voor bewezen diensten: hoofdtrainer Mitchell van der Gaag werd ontslagen, opvolger Ruud Brood nam zijn eigen staf mee en voor Penders was geen plek meer. "Als Brood zijn assistenten wil meenemen, vind ik dat logisch. Daar had ik vrede mee kunnen hebben. Alleen de manier waarop natuurlijk niet", doelt hij op het bericht dat hij van toenmalig directeur Nicole Edelenbos ontving. "Ik wil even mededelen dat we een nieuwe trainer hebben aangesteld: Ruud Brood. En hij wil zijn eigen staf samenstellen. Dus je zit er niet meer bij."

De oud-verdediger steekt zijn hand echter in eigen boezem. "Ik had eerder moeten besluiten: dit past niet bij jou, Rob. Dit is niet hoe jij de komende jaren door moet gaan", aldus Penders. "Ik heb iets te makkelijk voor zekerheid gekozen. Het kan niet zo zijn dat de assistent lekker blijft zitten en de hoofdtrainers sneuvelen. Dat is geen zuivere koffie. Dat telefoontje heeft me wakker geschud."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Slot Feyenoord ooit kampioen maken?

Ja, dit seizoen al
13%
Ja, maar nog niet dit seizoen
51%
Nee
36%
(2311 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws