Til en Timber in de prijzen: Feyenoorder Speler van de Maand in de Eredivisie

Til en Timber in de prijzen: Feyenoorder Speler van de Maand in de Eredivisie

Gepubliceerd: vrijdag 1 oktober 2021 om 12:20vr 01-10-2021 om 12:20

Guus Til is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand. De Feyenoorder heeft in september volgens statistieken en voetballiefhebbers het best gepresteerd. Jurriën Timber valt ook in de prijzen. De Ajacied is uitgeroepen tot Talent van de Maand.

Dat maakt ESPN bekend. Til won met Feyenoord alle Eredivisie-wedstrijden in september en was daarin goed voor vier treffers, waarmee hij zichzelf ook kroont tot topscorer van de maand. De 23-jarige middenvelder wint de prijs voor het eerst in zijn loopbaan en is de eerste Feyenoorder sinds Justin Bijlow in april 2021 die de maandprijs wint.

Timber mag zich de Johan Cruijff Talent van de Maand noemen. De centrumverdediger had een groot aandeel in de monsterscores van Ajax deze maand, aangezien de Ajax-defensie geen enkel doelpunt hoefde te incasseren in september. Leuk detail: Timber had in september op de helft van de tegenstander een passnauwkeurigheid van 95 procent. 

In het Elftal van de Maand is Ajax hofleverancier met vijf spelers. Doordat de Amsterdammers geen enkele goal tegen kreeg, zijn alle verdedigers van Ajax opgenomen in het elftal. 

Elftal van de Maand:
Wellenreuther (Willem II); Mazraoui, Timber, Martínez, Blind (allen Ajax); Toorntra, Til (beiden Feyenoord), Gakpo (PSV); Seuntjens (Fortuna Sittard), Boere (SC Cambuur), Tadic (Ajax)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

'Til is terecht Eredivisie Speler van de Maand'

Eens
79%
Oneens
21%
(1956 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws