Slot verwacht niet alleen Szymanski op WK: 'Denk zeker dat zij er ook bij zitten'

11-11-2022 07:20
16

Arne Slot verwacht niet dat hij met een volledige groep zal kunnen trainen tijdens het WK in Qatar. Sebastian Szymanski is tot nu toe de enige die is opgenomen in de definitieve selectie van zijn land, maar de oefenmeester verwacht nog wel meer spelers die op het eindtoernooi mogen schitteren.

"Ik denk dat Alireza Jahanbakhsh ook zeker bij de selectie van Iran zit", vertelt Slot na afloop van het duel tegen SC Cambuur. "Daarnaast denk ik dat Santiago Gimenez namens Mexico mee zal gaan. Natuurlijk is het fijn om die jongens er wel bij te hebben met trainingen, maar het getuigt wel van veel kwaliteit als je mee mag naar een WK. Die jongens groeien door zo’n spectaculaire ervaring en het meetrainen met de beste ploeggenoten onder een enorm hoge druk."

Slot is daarom ook blij dat zijn pupil Szymanski al zeker meegaat naar het WK in Qatar. "Ik ben heel blij dat hij daar gaat spelen ja. Zeker omdat ik bij hem ook nog heel veel ruimte voor ontwikkeling zie. Naar mijn mening verliest hij veel te veel ballen op het middenveld. Als hij met goede spelers gaat trainen die hem laten zien hoe ze het op het allerhoogste niveau doen, dan kan hem dat ook weer helpen in zijn ontwikkeling. Maar daar zijn wij ook zeker al mee bezig."