'Benadeelde' Xavi haalt hard uit: 'Arbiters hebben het op Barça gemunt'

4 februari - 08:08
59

FC Barcelona-trainer Xavi beklaagt zich na de 1-3 overwinning bij Alavés over de arbitrage. De voormalig topspeler vindt het schandalig dat Vitor Roque een tweede gele kaart kreeg. Volgens hem is het zeker niet de eerste keer dat Barça benadeeld wordt.

Xavi deelt een heuse complottheorie en verwijst naar de zaak Negreira, de corruptiezaak die draait om betalingen van de Catalanen aan de voormalige scheidsrechtersbaas. "Ik geloof dat we de prijs betalen voor de Negreira-zaak. Ik heb daar geen enkele twijfel over, het is de waarheid", stelt hij op de persconferentie.

Vitor Roque maakte na 63 minuten de derde treffer van Barça, maar een kleine tien minuten later kreeg hij zijn tweede gele kaart. Dat terwijl de Braziliaanse spits zelf het slachtoffer leek van een overtreding. "Het was wéér een overduidelijke fout en we gaan in beroep. Ik vraag alleen dat arbiters ons competitief laten zijn. "

Xavi doet wel een belofte. "Het is de realiteit, maar ik zal vanaf nu nooit meer iets over scheidsrechters zeggen. Anders zullen jullie mij kruisigen. Maar wat moet ik dan zeggen? Een leugen? Het is de waarheid."