'Nederland is veel beter dan Duitsland en ik verwacht dat ze eerste worden'

11-10-2019 14:31 Laatste update: 14:49
81

De verslagenheid is groot bij de Noord-Ierse pers. VoetbalPrimeur sprak na afloop van Nederland - Noord-Ierland met Paul Ferguson van The Belfast Telegraph en Darren Fullerton van The Mirror Northern Ireland, die zich uitgebreid uitspreken over de late nederlaag van hun land en de kansen van Oranje op het EK.

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

Noord-Ierland leek te stunten, maar gaf het in de slotfase weg. "Nederland was zo snel, zo technisch, met zoveel kwaliteit, met flair", zegt Ferguson tegen VoetbalPrimeur. "De laatste bal mislukte vaak, maar dat had ook te maken met Noord-Ierland. Er waren niet veel schoten op doel. Nederland had veel balbezit, maar Noord-Ierland heeft goed gekeken naar hoe ze hen konden frustreren. Een punt zou voelen als een overwinning."

Ferguson gaat ervan uit dat Oranje zich weet te plaatsen voor het EK en denkt zelfs dat de ploeg van Ronald Koeman favoriet is om het toernooi te winnen. "Ze strijden met Duitsland om de eerste plek en willen niet tweede worden. Nederland is veel beter dan Duitsland en ik verwacht dat ze eerste worden."