FIFA-rating van Schuurs alweer 'achterhaald': "Ja, vind ik ook, hahaha"

28-11-2019 08:30 Laatste update: 11:22
41

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Perr Schuurs moest het als aanstormend talent van Fortuna Sittard nooit hebben van zijn snelheid, maar heeft bij Ajax gewerkt aan zijn fysieke mogelijkheden. Tegen Lille wierp dat zijn vruchten af: Schuurs liet zich niet te kijk zetten door de watervlugge Lille-aanvallers en groeide uit tot één van de grote uitblinkers in het Stade Pierre-Mauroy.

Bennett van Fessem
LILLE

In de razend populaire game FIFA20 heeft Perr Schuurs een 'snelheidsrating' van 66. "Mogen ze dat wel aanpassen? Ja, vind ik ook", lachte de Limburger in gesprek met VoetbalPrimeur. "Nee, ik speel zelf geen FIFA: mij maakt het niets uit. Ik moet gewoon hier elke wedstrijd laten zien wat ik wil en waarin ik stappen heb gemaakt. En dat zal ik elke wedstrijd blijven doen."

Sinds hij in de zomer van 2018 naar Ajax kwam, heeft Schuurs regelmatig getraind op zijn sprintsnelheid. "Na een groepstraining vaak individueel trainen, vooral op looptechniek en zo veel mogelijk stappen daarin maken. Het geeft een lekker gevoel dat het zijn vruchten afwerpt, omdat je daar een jaar mee bezig bent geweest."