329 Eredivisie-wedstrijden, nul goals: 'Mooi dat ik die penalty miste'

Gepubliceerd: wo 8 april 2020 om 10:30

Pascal Bosschaart speelde in de Eredivisie voor FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag, maar scoorde nooit. Zelfs in zijn laatste wedstrijd lukte het - ondanks hulp van de doelman - niet vanaf de penaltystip.

Bosschaart speelde 329 wedstrijden in de Eredivisie. "En nooit gescoord, inderdaad", lacht hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Op de training was ik topscorer, maar in wedstrijden lukte het niet. Ik was er zelf nooit zo mee bezig. Het werd een groot ding gemaakt door de mensen om me heen. Ik heb er helemaal geen negatieve gevoelens bij."

In zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht kreeg Bosschaart een uitgelezen mogelijkheid kans om van de hatelijke nul af te komen: zijn teamgenoten gunden hem een penalty, die eigenlijk niet gemist kón worden. "De keeper van FC Groningen (Roy Beukenkamp, red.) maakte met zijn ogen een beweging naar een kant, maar ik ging ervan uit dat hij bedoelde dat híj die kant op zou gaan. Alsnog mis..."

Bosschaart, die ook nog in Australië voor Sydney FC speelde, ligt er echter niet wakker van. "Achteraf denk ik bij mezelf: mooi dat ik hem gemist heb, want dan blijven de mensen je herinneren."

(Danny Vos/VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws