Schmidt wijst vergelijking PSV en Ajax af: Wat moet ik daar nou op zeggen?

Schmidt wijst vergelijking PSV en Ajax af: "Wat moet ik daar nou op zeggen?"

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 11:28zo 17-10-2021 om 11:28

PSV keek zaterdagavond in het Philips Stadion bijna anderhalf uur tegen een achterstand aan, maar versloeg PEC Zwolle wel (3-1). Roger Schmidt is niet ontevreden over het spel van zijn ploeg.

"We zijn op dit moment niet in staat om op het juiste moment te scoren, maar we krijgen de kansen wel. En de manier waarop we ze creëren is ook goed", zei hij zaterdagavond op de persconferentie. "We moeten makkelijker winnen, daarin moeten we leren en onszelf ontwikkelen, maar ik zou me pas zorgen maken als we geen kansen krijgen tegen een ploeg die alle ballen lang speelt."

Schmidt reageerde vervolgens fel op de opmerking dat in elk geval het einde van de wedstrijd goed was. "Nee, ik vond de héle wedstrijd goed. Het enige is dat we lange tijd niet scoorden. Dat is iets anders, maar dat betekent niet dat we slecht hebben gespeeld. We hebben niet verloren, toch? Nee, het is 3-1 geworden. Een héél, héél verdiende zege. Héél, héél verdiend."

Dat Ajax de wedstrijden vaak makkelijker wint dan PSV, gaat er ook niet in bij Schmidt. "Vorige keer (tegen FC Utrecht, red.) hebben ze volgens mij verloren... Dus wat moet ik daar nou op zeggen? Wij kijken naar onszelf. Ajax heeft een goed team met veel potentie en individuele kwaliteit, dat betekent misschien ook dat ze efficiënter zijn. Maar wij kijken naar onszelf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws