Leeuwinnen laten geen spaan heel van Cyprus en zetten monsterscore neer

22-10-2021 22:35
12

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus zonder al te veel moeite gewonnen. Het vrouwenvoetbal staat nog in de kinderschoenen op het eiland en dat was duidelijk te zien: 0-8.

De Oranje Leeuwinnen hadden maar twintig minuten nodig om te laten zien dat ze probleemloos met de zege zouden gaan lopen. Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord kwamen op het scorebord en een inzet van Sherida Spitse viel nog op de paal. Toch duurde het daarna tot de tweede helft voor er weer een doelpunt viel.

Roord mocht haar tweede van de avond maken in minuut 49 en dat leidde weer een doelpuntrijke fase in. Lieke Martens veroorzaakte nog geen minuut later een eigen doelpunt door de bal strak voor te geven en honderdtachtig seconden na die 0-5 maakte Roord haar hattrick compleet. Via Joëlle Smits en een poeier van Merel van Dongen stokte de teller uiteindelijk op 0-8.

Nederland blijft daardoor koploper in groep C met zeven punten uit drie wedstrijden. Alleen Wit-Rusland, dat pas één wedstrijd speelde en die wist te winnen, zou de formatie van bondscoach Mark Parsons nog kunnen passeren. De kans dat dat gebeurt is echter niet zo groot.