Perez ziet oorzaak voor matige derby tussen Sparta en Feyenoord: 'Is een schande'

Perez ziet oorzaak voor matige derby tussen Sparta en Feyenoord: 'Is een schande'

31-10-2021 20:49
53

Kenneth Perez is niet te spreken over het kunstgrasveld van Sparta. De Deense analist stelt dat het veld een grote rol speelde in het slechte spel van Sparta en Feyenoord zondagmiddag.

De Rotterdamse derby was geen hoogstaande wedstrijd. Op Het Kasteel trok Feyenoord echter aan het langste eind, door een goal in blessuretijd van Cyriel Dessers. "Deze wedstrijd was echt een parodie op voetbal op het hoogste niveau", begint Perez zijn betoog bij ESPN. "Het was zó slecht... Op dit veld voetballen is een schande."

Collega Arnold Bruggink haakt vervolgens in op de woorden van Perez. "Dat er een wedstrijd in de Eredivisie op zo'n veld wordt gespeeld, is echt schandalig", stelt hij. Perez kan zich daarin vinden. "Buiten hoe het veld eruit ziet, was het een soort ijsbaan. Elke bal schoot gewoon door en reageerde heel anders dan op een goed kunstgrasveld."

"Ik ben niet tegen een heel goed kunstgrasveld in plaats van een slecht natuurgrasveld", gaat Perez verder. "Dit veld heeft het alleen allebei: het is kunstgras én het is slecht. Voor een groot deel is dat de oorzaak van het slechte niveau van deze wedstrijd. Je zag zó vaak iemand een actie inzetten, waarbij hij de bal een beetje van zichzelf af speelde. Dan kun je het vergeten, want de bal is dan weg."