Ten Hag: 'Ajax moet weten waar het staat, Dortmund is weer favoriet'

Ten Hag: 'Ajax moet weten waar het staat, Dortmund is weer favoriet'

02-11-2021 19:05 Laatste update: 19:13
62

Erik ten Hag verwacht woensdag een tot op het bot gemotiveerd Borussia Dortmund tijdens de Champions League-clash in het Signal Iduna Park. Volgens de trainer van Ajax zijn de Duitsers nog steeds de favoriet, ondanks de 4-0 zege in Amsterdam.

"Dat zint ze natuurlijk niet. We hebben goed gespeeld tegen Dortmund, een goede ploeg. Je kunt een reactie verwachten, daar moeten we op voorbereid zijn. We moeten zorgen dat we de regie krijgen", vertelt Ten Hag tijdens de persconferentie. "Ze zullen ons niet zo makkelijk aan de bal laten. We zullen meer moeten doen om in balbezit te komen en te blijven."

Wedden

Meer odds

"Ik vind Dortmund nog steeds favoriet", vervolgt Ten Hag. "Wij hebben voor niemand angst. Ik zei de vorige keer al dat geen enkele ploeg het momenteel fijn vindt om tegen Ajax te spelen. Maar wij moeten nog steeds weten waar we staan. Als wij heel erg goed zijn hebben we kans om iedere wedstrijd te winnen. Maar dan moeten we heel erg goed zijn."

Voor Ten Hag verandert de eerste clash met Dortmund en de stand in de poule niets aan de verhoudingen. "We hebben drie wedstrijden gehad, maar er komen ook nog drie wedstrijden. Zo opportunistisch denk ik niet. Dortmund is op revanche belust, dat maakt ze extra gevaarlijk. Wij zullen wederom onze grenzen moeten verleggen."

De coach ontkent dat Ajax moeite heeft als de tegenstander 'vies' speelt. "Nee, dat kunnen we zelf ook. Soms moeten we de schroom van ons af gooien. We moeten niet verwachten dat de scheidsrechters fluiten, want dat doen ze niet altijd. Heracles kreeg daardoor twee kansen. Daarin moeten we meedogenlozer zijn, dat is een les."