Frenkie de Jong en Fati starten in cruciaal duel voor Barça, Dest haakt af

Frenkie de Jong en Fati starten in cruciaal duel voor Barça, Dest haakt af

02-11-2021 19:55
12

Frenkie de Jong heeft dinsdagavond een basisplaats bij FC Barcelona in het Champions League-duel met Dinamo Kiev. De oud-Ajacied maakt daarmee zijn rentree na een hamstringblessure.

De Jong viel ruim een week geleden geblesseerd uit tijdens de verloren Clásico tegen Real Madrid. Hij miste de voor Ronald Koeman fatale nederlaag tegen Rayo Vallecano (1-0) en het gelijkspel tegen Alavés (1-1), maar is terug voor het cruciale treffen met Dinamo Kiev.

Ook Fati staat na een kwetsuur meteen weer in de basis. Het toptalent van Barça vormt een voorhoede met Memphis Depay én Gavi. De jonge middenvelder speelt als hangende rechtsbuiten doordat Sergiño Dest op het laatste moment is afgehaakt met een blessure. Op het middenveld heeft De Jong gezelschap van Sergio Busquets en Nico González. Naast Dest ontbreken ook Sergio Agüero en Gerard Piqué. Laatstgenoemde wordt vervangen door Clément Lenglet.

Voor de Catalanen staat er veel op het spel in Oekraïne. De ploeg van interim-trainer Sergi Barjuan staat momenteel derde in groep E. Nummer twee Benfica heeft één punt meer. De Portugezen spelen tegen koploper Bayern München, dat nog foutloos is.

De opstelling van FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, García, Lenglet, Alba; González, Busquets, Frenkie de Jong; Gavi, Memphis, Fati