Sneijder stopt met trainersopleiding: De KNVB wil daar niet in mee, helaas

Sneijder stopt met trainersopleiding: "De KNVB wil daar niet in mee, helaas"

03-11-2021 20:42 Laatste update: 20:45
72

Wesley Sneijder is gestopt met de trainersopleiding. De recordinternational van het Nederlands elftal en de KNVB waren het niet eens over de invulling van de opleiding. Sneijder heeft dat gezegd bij RTL7.

Sneijder kwam er uiteindelijk achter dat een rol als manager hem beter ligt dan een rol als veldtrainer. "De KNVB en ik zaten niet op één lijn en dat is jammer. Er wordt gesuggereerd dat wij als ex-voetballers geen ervaring hebben, maar dat is onzin. Ik heb veel trainers meegemaakt en daaruit heb ik echt wel een stukje ervaring gehaald, bijvoorbeeld over hoe het wel en niet moet. Maar ook over wat voor type trainer ik zelf zal zijn. Ik zie mezelf meer als een manager dan een veldtrainer", zegt Sneijder.

Sneijder wilde maatwerk van de KNVB. "Dus meer begeleiding richting het managen van een team. Dat paste niet in het beeld van de KNVB, dan wordt het erg lastig werken. Helaas hebben we - voor nu - afscheid van elkaar genomen, want zoals het er nu voorstaat ga ik niet door. Ik ga kijken hoe ik het in de toekomst zal doen, dan weet ik nu nog niet. Ik kom er niet uit. Ik moet dingen leren die niet echt bij me passen. Ik heb daar een goed gesprek over gehad met Alfred Schreuder, die ook vindt dat de KNVB meer maatwerk toe moet passen. De KNVB wil daar niet in mee, helaas."

Sneijder zou kritiek hebben gehad omdat hij een pass- en trapoefening niet goed genoeg zou doen. "Het is lachwekkend, maar wel de realiteit. Ik heb weet ik veel hoeveel jaar op het hoogste niveau gespeeld, 134 interlands. Ik heb nog nooit iemand een pass- en trapvorm zien doen met een rollende bal, hoe dat nu over wordt gebracht op mij. Dat zijn kleine dingen waar we het verder niet over hoeven te hebben, maar ik vind dat onzin."

"Ik weet ook wel dat ik nu geen trainer ben, maar ik wil het wel worden", zegt Sneijder. "Maar wel op een manier die het beste bij mij past. Met alle respect, dat is niet bij de amateurs, maar ik wil hogerop. Daarin zie ik mezelf meer als manager en wil ik een stukje maatwerk."