LIVE: Feyenoord wint in Berlijn, Vitesse komt net tekort (gesloten)

LIVE: Feyenoord wint in Berlijn, Vitesse komt net tekort (gesloten)

04-11-2021 22:54 Laatste update: 22:54
419

Kan deze mooie Europese midweek nóg mooier worden? Die vraag mogen PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse donderdag beantwoorden: de Nederlandse Europa League- en Conference League-troeven kunnen op deze donderdagavond goede zaken doen en VoetbalPrimeur doet live verslag van hun verrichtingen.

PSV en AZ trappen om 18.45 uur af, tegen respectievelijk AS Monaco en CFR Cluj. De Eindhovenaren moesten thuis tegen Monaco een zure nederlaag in de laatste minuut slikken en krijgen nu een herkansing in het Prinsdom: eigenlijk moet er gewonnen worden, anders dreigt de knock-outfase van de Europa League uit beeld te raken en dreigt het Conference League-vangnet. In diezelfde Conference League doet AZ het prima. Als de Alkmaarders ook thuis van Cluj winnen, zijn ze (nagenoeg) zeker van Europese overwintering.

Ook Feyenoord verdedigt de koppositie in zijn Conference League-poule. Als de uitslag bij Slavia Praag-Maccabi Haifa gunstig uitvalt, kan een uitzege bij Union Berlin volstaan voor een plekje in de knock-outfase, in de achtste finales óf de nieuwe tussenronde. Vitesse heeft de op papier lastigste opdracht van de avond. De Arnhemmers stuntten in eigen huis tegen de tweede keus van Tottenham Hotspur en gaan nu op bezoek bij de Noord-Londense grootmacht, die sinds deze week onder leiding staat van Antonio Conte.