'Xavi dient wensenlijstje in: 20 miljoen, nieuwe buitenspeler én bekende dokter'

'Xavi dient wensenlijstje in: 20 miljoen, nieuwe buitenspeler én bekende dokter'

05-11-2021 08:58
75

Het is nog even wachten op medewerking van Al-Sadd, maar Xavi is al bezig met zijn volgende project: als er niets geks gaat gebeuren, wordt de verloren zoon zal binnenkort aangesteld als nieuwe trainer van FC Barcelona. De oud-middenvelder heeft een nieuwe buitenspeler én een nieuwe clubarts hoog op zijn prioriteitenlijstje staan, meldt Esport3.

Zodra alle plooien glad zijn gestreken, neemt Xavi naar verwachting een zevenkoppige technische staf – met daarin onder meer zijn broer Óscar – mee uit Qatar. Ook wil hij oude bekende Ricard Pruna na één jaar terughalen. De dokter was tussen 1996 (!) en 2020 clubarts van FC Barcelona en werkt nu ook in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is Xavi niet ontgaan dat de huidige Barça-selectie wordt geteisterd door blessures en dus praat hij met de clubleiding over een terugkeer van Pruna, bericht Esport3.

Ousmane Dembélé is één van de vele spelers die in de lappenmand zit. De voor 135 miljoen euro binnengehaalde Fransman is in vier jaar Barcelona geteisterd door de ene na de andere blessure en dreigt na dit seizoen transfervrij te vertrekken. Xavi hoopt naar verluidt dat hij Dembélé nog aan de praat krijgt, maar lijkt ook al rond te kijken op de transfermarkt: volgens de berichtgeving rekent hij op een potje van twintig miljoen euro dat hij in januari kan aanwenden om een extra buitenspeler te halen.

Xavi coachte woensdagavond nog de belangrijke wedstrijd tegen Al-Duhail, maar dat lijkt zijn laatste wedstrijd in dienst van Al-Sadd te zijn geweest. Naar verwachting wordt hij vrijdag gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Barcelona. De Catalanen spelen zaterdagmiddag tegen Celta de Vigo hun laatste wedstrijd voor de interlandbreak: of Xavi of interim-trainer Sergi Barjuán dan op de bank zit, is nog even afwachten.