PSV heeft geen kind aan armoedig Fortuna, maar ziet ziekenboeg nog voller worden

PSV heeft geen kind aan armoedig Fortuna, maar ziet ziekenboeg nog voller worden

07-11-2021 16:23
94

PSV heeft de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard zonder enige moeite gewonnen. De matige Limburgers waren niet in staat om het gehavende Eindhovense elftal partij te geven en dus was de 1-4 eindstand niet meer dan logisch.

PSV hoefde zich niet eens bovenmatig in te spannen om met Fortuna af te rekenen, maar was in de eerste helft wel slordig. De thuisploeg slaagde er namelijk niet in om de bal in de ploeg te houden en dat werd maar niet afgestraft door de Eindhovenaren, die een aantal aardige kansen lieten liggen. Na ruim een half uur viel de verdiende 0-1 dan toch: Ritsu Doan mocht vogeltjevrij voor de goalie van Fortuna opduiken en scoorde simpel.

De Japanner stond op dat moment al een tijdje in het veld als vervanger van Jordan Teze. De verdediger liep een spierblessure op en is daarmee de volgende speler die in de al overvolle ziekenboeg van PSV terecht komt. Zonder Teze en met Doan liep het echter best aardig bij PSV en de aanvallende middenvelder bewees ook waarom hij klaar is voor een basisplaats onder Schmidt.

Na rust durfde Fortuna iets meer en hield het de bal wat beter in de ploeg, maar PSV werd er allesbehalve zenuwachtig van. Sterker nog, de Eindhovenaren gooiden het duel in het slot. Na een fraaie lange bal van achteruit waren Vinícius en Bruma plotseling vertrokken en was het de Portugees die oog in oog met Van Osch koel bleef en de 0-2 aantekende.

Toen Ibrahim Sangaré een kleine twintig minuten later ook 0-3 maakte door de bal na een scrimmage hard in de hoek te schieten, was het pleit al helemaal beslecht. Toch liet PSV zich ook nog een keer foppen achterin en liep het tegen een tegengoal aan. Tijjani Noslin ontsnapte aan de aandacht en forceerde een eigen doelpunt van André Ramalho, maar na de 1-4 van Bruma was alle voorzichtige Sittardse hoop weer verdwenen.

Door de Eindhovense zege op Fortuna staat PSV tenminste een paar uur bovenaan. Ajax kan die positie zondagavond weer terug veroveren, maar dan moet er in de eigen Johan Cruijff Arena wel van Go Ahead Eagles worden gewonnen. Fortuna stelt dit seizoen teleur en blijft de nummer zeventien.