Feyenoord - AZ enkele minuten stilgelegd: Wijndal gebeten hond bij Legioen

Feyenoord - AZ enkele minuten stilgelegd: Wijndal gebeten hond bij Legioen

07-11-2021 17:55
111

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ is zondag korte tijd stilgelegd. Supporters in De Kuip gooiden bekers en blikjes het veld op, waarna Owen Wijndal één van de voorwerpen teruggooide.

De aanleiding was een beuk van Bryan Linssen tegen AZ-keeper Peter Vindahl: op het moment dat spelers van de Alkmaarders verhaal gingen halen bij de Feyenoord-aanvaller, gooiden supporters allerlei voorwerpen het strafschopgebied van AZ in.

Wijndal gooide wat terug en stak daarmee de lont in het kruitvat. 'Wijndal, je moeder is een hoer', was één van de spreekkoren in De Kuip. Scheidsrechter Allard Lindhout zag zich genoodzaakt om de wedstrijd stil te leggen. Na overleg met Bruno Martins Indi en Bryan Linssen en een preek van stadionspeaker Peter Houtman kon er na enkele minuten doorgevoetbald worden.

"Dit is van alle tijden", reageert ESPN-analist Arnold Bruggink. "Het probleem zit natuurlijk bij de supporters, maar Wijndal moet dat ook echt niet teruggooien. Als hij niks doet, kan de wedstrijd rustig doorgaan."