Manchester United-icoon roept om vertrek Solskjaer: 'Tijd om stokje over te geven'

Manchester United-icoon roept om vertrek Solskjaer: 'Tijd om stokje over te geven'

09-11-2021 07:41
48

De situatie bij Manchester United is niet meer houdbaar, zegt clubicoon Rio Ferdinand. Hij roept om het vertrek van manager Ole Gunnar Solskjaer. De Noor heeft in zijn ogen weinig andere opties dan te vertrekken.

Het gaat dit seizoen bergafwaarts voor Manchester United, maar desondanks ziet de clubleiding nog geen reden om Solskjaer te laten gaan. Volgens Ferdinand zou de club dat wel moeten overwegen. "Ik denk niet dat we in deze competitie kansmaken op de titel", zegt Ferdinand in zijn podcast FIVE. "Iedere week kijk ik naar mijn team, me afvragend wat we tactisch kunnen doen."

"Ik zie geen enkele filosofie of identiteit waar Manchester United bekend om is geworden. Ik ben een beetje in de war. Ik was altijd wat skeptisch na de aanstelling van Solskjaer. Kan hij ons naar de titel leiden? Ik was niet volledig overtuigd, wist niet zeker of hij dat wel kon. Maar met het elftal dat hij heeft en wat ik tot nu toe heb gezien, heb ik het gevoel dat hij het stokje over moet dragen aan iemand anders. Ole kan met opgeheven hoofd vertrekken door waar hij ons gebracht heeft sinds zijn aanstelling", zegt Ferdinand.

"Hij is gekomen en heeft gedaan wat hij moest doen. Hij heeft de supporters weer hoop gegeven. Maar gaat hij ons titels bezorgen en winnen we de Champions League? Ik denk van niet. Ole heeft veel tijd gekregen, dit is nu zijn elftal. Hij heeft veel geld uit mogen geven, maar het werkt niet."