Bevestiging uit Birmingham: Gerrard officieel nieuwe manager Aston Villa

Bevestiging uit Birmingham: Gerrard officieel nieuwe manager Aston Villa

11-11-2021 11:04 Laatste update: 11:29
24

De kogel is door de kerk: Steven Gerrard is de nieuwe manager van Aston Villa. De Premier League-club neemt de opvolger van Dean Smith over van Rangers FC.

Gerrard (41) heeft zich tot de zomer van 2025 verbonden aan Aston Villa, dat afgelopen weekend Smith ontsloeg na een moeizame seizoenstart. De ambitieuze club is in de Premier League afgezakt naar de zestiende plaats met tien punten uit elf wedstrijden.

Aston Villa wordt de eerste trainersklus van Gerrard in Engeland. De laatste drieënhalf jaar stond hij aan het roer bij Rangers FC, dat hij afgelopen seizoen ongeslagen naar het Schotse kampioenschap leidde. Het was de eerste landstitel van Rangers sinds 2011.

"Aston Villa is blij met de aanstelling van Steven", reageert algemeen directeur Christian Purslow op de clubsite. "Na zijn geweldige spelerscarrière leerde hij het vak bij Liverpool en nam hij in 2018 de dappere stap om zichzelf te testen bij Rangers. Daar heeft hij indrukwekkend gepresteerd."

Aston Villa betaalt volgens Engelse media vijf miljoen euro om het Rangers-contract van Gerrard af te kopen. "Dit is een club met een rijke historie en ik ben ongelooflijk blij om hier aan de slag te gaan als trainer", reageert de Liverpool-icoon. Giovanni van Bronckhorst is kandidaat om hem op te volgen bij Rangers.