'Raiola en Juventus in gesprek: De Ligt krijgt mogelijk lagere afkoopsom'

'Raiola en Juventus in gesprek: De Ligt krijgt mogelijk lagere afkoopsom'

16-11-2021 08:22
38

Matthijs de Ligt bereidt zich met het Nederlands elftal voor op de WK-kwalificatiekraker tegen Noorwegen, maar op de achtergrond speelt er in Italië van alles. Mino Raiola heeft de laatste dagen over de verdediger gesproken met Juventus.

Onderwerp van gesprek: het contract van De Ligt, meldt Tuttosport. De 22-jarige verdediger ligt nog drie jaar vast en beschikt vanaf de zomer van 2022 over een ontsnappingsclausule van - naar verluidt - 150 miljoen euro. Raiola praat nu met Juventus over een contractverlenging én een verlaging van die afkoopsom naar 120 of 100 miljoen euro.

Het is onduidelijk wat de achterliggende reden is: mogelijk sorteert Raiola voor op een vertrek van De Ligt bij Juventus. "De Ligt is een van de beste centrumverdedigers van Europa. Het kan zijn dat hij Juventus aan het einde van het seizoen verlaat, soms gaat dat zo", liet de zaakwaarnemer zich twee maanden geleden al eens ontvallen.

De Ligt is dit seizoen niet zeker van een basisplaats onder Juventus-trainer Massimiliano Allegri, die vaak de voorkeur geeft aan Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. Desondanks wordt de oud-Ajacied gezien als een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen.