Slot heeft goed nieuws over Bijlow na missen Oranje-duel: Verstandig en goed

Slot heeft goed nieuws over Bijlow na missen Oranje-duel: "Verstandig en goed"

19-11-2021 14:08 Laatste update: 17:09
46

Justin Bijlow lijkt zondag alweer te kunnen keepen bij Feyenoord. De sluitpost meldde zich midweeks nog geblesseerd af bij het Nederlands elftal, dat uiteindelijk met Jasper Cillessen onder de lat het beslissende kwalificatieduel met Noorwegen speelde.

Bijlow was drie dagen daarvoor al niet honderd procent fit tegen Montenegro, verklaarde bondscoach Louis van Gaal later. Trainer Arne Slot verwacht echter geen problemen voor het treffen met PEC Zwolle van zondag. "De verwachting is eigenlijk dat hij zondag wel gaat redden. Maar goed, hij moet morgen (zaterdag, red.) die test nog wel doorkomen", aldus Slot tijdens zijn perspraatje.

De Feyenoord-trainer is te spreken over de gang van zaken bij het Nederlands elftal. "Ik was er niet bij, maar op zich vind ik het normaal, zeker in een groep die goed in elkaar zit, dat je gewoon open en eerlijk communiceert over hoe je je voelt. En ik denk dat Justin dat heel verstandig en goed gedaan heeft", laat hij weten. "Dan is het de rol van de speler en de trainer om te kijken hoe je daarmee omgaat."

Feyenoord begint als nummer drie van Nederland aan het laatste Eredivisie-blok van 2021 en ontvangt zondag hekkensluiter PEC Zwolle in een lege Kuip. Daarna wachten het Conference League-treffen met Slavia Praag, de uitwedstrijd tegen FC Twente en het inhaalduel met Heracles Almelo, waarin volgens de huidige stand van zaken de koppositie in de Eredivisie kan pakken.