Jansen (AZ) discussieert met ESPN-verslaggever: 'Vind ik wel bizarre vraag van je'

Jansen (AZ) discussieert met ESPN-verslaggever: 'Vind ik wel bizarre vraag van je'

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 23:49do 25-11-2021 om 23:49

Trainer Pascal Jansen en ESPN-verslaggever Fresia Cousiño Arias zijn na het duel tussen Jablonec en AZ in een ietwat felle discussie geraakt. Cousiño Arias vroeg zich af of AZ nu wel blij kan zijn met overwintering in de Conference League en dat vond Jansen 'een bizarre vraag'.

AZ speelde op bezoek bij Jablonec met 1-1 gelijk, waardoor het zeker is van een plekje in de achtste finales van de Conference League. De Alkmaarders staan er in de Eredivisie echter niet best voor: Jansen en co. bezetten een twaalfde plek. ESPN-verslaggeefster Cousiño Arias vroeg zich na de wedstrijd in Tsjechië af of AZ daardoor wel blij kan zijn met de prestaties in Europa. "Dat vind ik op zich wel een bizarre vraag van je", reageert Jansen.

"Het is toch lastig als het een beetje negatief is in de groep? Dat zie je wel bij jongens", stelt Cousiño Arias vervolgens. Jansen haakt daar direct op in. "Wat heb jij dan aan negativiteit gezien of gehoord?" De interviewster stelt vervolgens dat 'de frivoliteit en vreugde wel een beetje ontbreekt' in Alkmaar.

"Onderschat dat niet: jongens weten dat ze beter kunnen, dat willen ze ook", vertelt Jansen. "Het was prioriteit nummer één om te overwinteren. Kijkend naar hoe we er in zijn totaliteit voor staan, kan ik me voorstellen dat de vreugde nu ietwat bedrukt is. We laten nog niet het frivole spel zien dat we gewend waren. Maar dat maakt de overwintering niet minder belangrijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws