UEFA gooit Nijhuis eruit: 'Dat ik niet meer fluit komt door De Oranjezomer'

UEFA gooit Nijhuis eruit: 'Dat ik niet meer fluit komt door De Oranjezomer'

29-11-2021 22:09 Laatste update: 23:17
67

Dat Bas Nijhuis geen internationale wedstrijden meer gaat fluiten heeft alles te maken met zijn televisieoptredens, verklapte hij maandagavond zelf bij Veronica Inside. 

De UEFA heeft er volgens Nijhuis moeite mee dat hij optrad bij De Oranjezomer. "Dat is een heel verhaal", opent Nijhuis. "Dat ik niet meer fluit in Europa, komt door De Oranjezomer. Na het EK hoorde ik dat de UEFA niet blij was dat ik daar zat. Ik dacht: alsof de UEFA daar naar kijkt. Dan zal de UEFA mij wel bellen, zei ik. Toen ik in de eerste speelronde van de Europa League geen aanstelling kreeg, heb ik meteen met scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti gebeld."

"Ik vroeg hem waarom ik geen wedstrijd had gekregen. Hij zei toen dat je volgens de policy van de UEFA niet voor de camera verschijnt, terwijl we dat in Nederland altijd doen, ook na wedstrijden. Maar als het een probleem is moet je dat nu zeggen, zei ik. Want ik kan nog maar één jaar internationaal (leeftijdsgrens, red.), dan zou ik internationaal direct stoppen."

Rosetti vroeg Nijhuis om een mail te sturen. "Dat heb ik gedaan, maar ik heb nooit een antwoord gehad. En toen dacht ik: dan gaan ze me straks allemaal naar mindere wedstrijden sturen met waarnemers die me slechte cijfers gaan geven. Toen heb ik zelf contact gezocht met Dick van Egmond (coördinator scheidsrechterszaken KNVB, red.). Die moest een nieuwe voordracht doen voor internationale scheidsrechters, want Björn Kuipers moest vervangen worden. Ik heb gezegd: haal mij er ook maar af, want ik ga echt mindere wedstrijden krijgen. Dus vanaf het nieuwe jaar ben ik geen internationale scheidsrechter meer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie