Toornstra tóch nog nodig ondanks sartoriusblessure: 'Het werd steeds pijnlijker'

Toornstra tóch nog nodig ondanks sartoriusblessure: 'Het werd steeds pijnlijker'

01-12-2021 22:18
15

Jens Toornstra begon woensdag uit voorzorg op de bank tijdens Feyenoord-Heracles Almelo, maar kon toch geen snipperdag nemen. De thuisploeg had het lastig, maar won uiteindelijk met 2-1, nadat Toornstra na een klein uur spelen alsnog van de bank kwam.

De middenvelder uit Alphen aan de Rijn had last gekregen van het bomvolle programma van Feyenoord. "Ik vond het verstandig om ergens een momentje te pakken en de trainer vond dit een goed moment", liet Toornstra na afloop weten aan ESPN. "Ik had last van mijn sartorius, een aanhechting bij mijn buikspieren. Tenminste, dat is mij verteld... Ik kon iedere keer wel spelen, maar het werd steeds pijnlijker."

Vroeg in de tweede helft moest hij dus alsnog aan de bak, bij een stand van 1-1. "Ik weet niet of ik het spel heb omgedraaid, maar gelukkig hebben we uiteindelijk gewonnen." Dat moest Feyenoord doen in een uitgestorven Kuip: Toornstra erkent desgevraagd dat hij harder moet werken om zichzelf en zijn team te motiveren. "Ik probeer de jongens verbaal aan te sturen. Natuurlijk is dat nooit zo motiverend als vijftigduizend man, daarin probeer je iets extra's te doen. Maar het is wel lastig, ja."

Feyenoord is na het gewonnen inhaalduel van plek drie naar plek twee gestegen en staat nu één punt achter Ajax en één punt voor PSV. Zondag komt nummer voorlaatst Fortuna Sittard naar De Kuip.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie