Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

Drommel heeft slechtste statistieken in Eredivisie: 'Het houdt nog niet over'

Drommel heeft slechtste statistieken in Eredivisie: 'Het houdt nog niet over'

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 10:51za 04-12-2021 om 10:51

Joël Drommel zit niet in de beste fase van zijn loopbaan en dat blijkt uit diverse keepersstatistieken. De goalie van PSV heeft het slechtste reddingspercentage van de Eredivisie en dat verbaast Ronald Waterreus allerminst.

Drommel noteert een reddingspercentage van 51,2 procent en dat is veruit het slechtste percentage van alle keepers in de Eredivisie. Ter vergelijking: Justin Bijlow van Feyenoord staat achtste op de 'ranglijst' met een percentage van 68,3 procent en Ajax-goalie Remko Pasveer domineert met een schrikbarend hoog cijfer van 96,7 procent.

Waterreus schrikt er niet van. De voormalig keeper van PSV is nog niet onder de indruk van wat hij van Drommel heeft gezien. "Ik hoor trainer Roger Schmidt heel nadrukkelijk zeggen dat hij tevreden is over de ontwikkeling van Drommel", zegt hij tegen de NOS. "Nou, dat kan ik me niet voorstellen, want die is er niet."

Spitsen zullen volgens de Limburger niet bang worden van de goalie van PSV, die tekort zou komen in uitstraling. "Het houdt nog niet echt over. Het is niet slecht, maar ook niet heel goed. Hij straalt ook weinig energie uit: je wordt er niet bang van. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen: zo makkelijk is het ook niet, weet ik uit ervaring."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws