Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

LIVE-discussie: Gakpo keert terug bij PSV, maar Götze ontbreekt juist weer

LIVE-discussie: Gakpo keert terug bij PSV, maar Götze ontbreekt juist weer

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 15:31za 04-12-2021 om 15:31

De Eredivisie-zaterdag begint met het treffen tussen de nummer drie en vier van de competitie. PSV krijgt FC Utrecht op bezoek en moet winnen om in het spoor van koploper Ajax te blijven, terwijl de Domstedelingen aansluiting bij de top-drie ruiken.

Cody Gakpo is na wekenlange afwezigheid terug bij PSV. De vleugelaanvaller is hersteld van zijn blessure en fit genoeg bevonden om vanaf de aftrap mee te doen. Noni Madueke en Jordan Teze maken ook weer onderdeel uit van de wedstrijdselectie, maar zitten op de bank. Tegenvaller voor trainer Roger Schmidt is de afwezigheid van Mario Götze. Waarom hij ontbreekt is niet duidelijk. Philipp Max is nog niet hersteld van zijn coronabesmetting en ook Davy Pröpper is er niet bij.

Ten ozichte van het met 1-0 gewonnen thuisduel met Heracles Almelo kiest Utrecht-trainer René Hake voor één nieuwe speler. Arthur Zagré is linksback in het Philips Stadion en dat gaat ten koste van Django Warmerdam, die op de bank naast zijn coach plaats zal moeten nemen. De overige tien spelers zijn dezelfde namen als vorige week en dus spelen Adam Maher en Bart Ramselaar tegen hun oude club.

De opstellingen

PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Mauro; Sangaré, Gutiérrez, Gakpo, Bruma, Doan; Vinícius.

FC Utrecht: Paes; Ter Avest, Van der Maarel, Van der Hoorn, Zagré; Maher, Timber, Ramselaar; Gustafson, Douvikas, Balk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws