Zes op rij voor Real Madrid, slechte PSV-generale voor Real Sociedad

Zes op rij voor Real Madrid, slechte PSV-generale voor Real Sociedad

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 23:10za 04-12-2021 om 23:10

Real Madrid blijft maar winnen in de Primera División en heeft optimaal geprofiteerd van de uitglijder van stadgenoot Atlético Madrid eerder op de zaterdag. De Koninklijke heeft in één week tijd van concurrent Sevilla, Athletic Bilbao en een tweede Baskische club gewonnen: ook PSV-opponent Real Sociedad kreeg geen voet aan de grond tegen de lijstaanvoerder.

Na een kwartier spelen leek het er nog op dat Real Madrid een lastig avondje tegemoet ging in Estadio Anoeta: sterspeler Karim Benzema moest al vroeg geblesseerd de strijd staken. Diens vervanger Luka Jovic mocht voor het eerst dit seizoen langer dan een half uur op het veld staan, maar bewees wel direct zijn waarde: na een klein uur spelen kopte hij de 0-2 voorbij doelman Álex Remiro.

De Serviër had kort daarvoor al een assist gegeven op Vinícius Júnior: na een Braziliaans-Servisch één-tweetje was het Vinícius die de openingstreffer aantekende. De 0-2 voorsprong kwam geen moment serieus in gevaar. Remiro voorkwam vlak voor tijd zelfs nog een derde treffer, maar Real Madrid had zijn zesde zege op rij al binnen.

De ploeg van Carlo Ancelotti staat nu acht punten voor op Sevilla, negen op Real Betis en tien op zowel Atlético Madrid als Real Sociedad, al hebben Sevilla en Atlético nog wel één wedstrijdje tegoed. Real Madrid speelt dinsdag in de Champions League tegen Internazionale, Real Sociedad ontvangt twee dagen later PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws