Twente komt met de schrik vrij na opmerkelijk moment en klimt naar plek vier

Twente komt met de schrik vrij na opmerkelijk moment en klimt naar plek vier

12-12-2021 14:10
57

FC Twente heeft met minimaal verschil gewonnen van RKC Waalwijk. De ploeg van coach Ron Jans had het betere van het spel in De Grolsch Veste, maar haalde uiteindelijk nog opgelucht adem: 2-1.

De Tukkers begonnen furieus. Al na twee minuten opende Ricky van Wolfswinkel de score, nadat hij de bal in de kluts voor de voeten had gekregen. RKC was nauwelijks bekomen van die tegenslag, toen na vijf minuten al de 2-0 viel. Michel Vlap kreeg bijzonder veel ruimte in het Waalwijkse strafschopgebied, kapte zijn tegenstander uit en schoot van dichtbij raak. De knotsgekke openingsfase kreeg nog een staartje, want na tien minuten bracht Jens Odgaard de spanning alweer terug. Zijn uithaal belandde in de kruising.

Wedden

Meer odds

FC Twente had daarna het betere van het spel, maar Van Wolfswinkel zag een schot worden geblokt op aangeven van Virgil Misidjan, die de voorkeur kreeg boven Dimitris Limnios. In de tweede helft nam RKC steeds meer risico, waardoor er aan de andere kant ruimte ontstond. Van Wolfswinkel, Misidjan en Vlap kregen enorme kansen, maar hielden de Brabanders in leven.

In de slotfase kwam Twente vervolgens nog heel goed weg. Lars Unnerstall liet de bal los na een ogenschijnlijk onschuldig duel met Finn Stokkers. Arbiter Pol van Boekel floot af, terwijl Stokkers de bal vervolgens in het lege doel schoof. Daardoor kon de VAR het moment niet meer terugkijken. De bezoekers eindigden het duel ook nog eens met tien man na een rode kaart voor Shawn Adewoye.

FC Twente klimt door het puntenverlies van FC Utrecht en SC Cambuur op zaterdag naar de vierde plek in de Eredivisie, al kan Vitesse de Tukkers later op de middag wel weer voorbij. RKC blijft steken in de achterhoede met een veertiende plek.