Blind: Meteen even geappt dat we het mooi vonden elkaar weer te treffen

Blind: "Meteen even geappt dat we het mooi vonden elkaar weer te treffen"

13-12-2021 17:27
32

De naderende Champions League-clash met Benfica is voor Daley Blind in meerdere opzichten bijzonder. De Ajax-routinier was er tijdens de vorige ontmoeting in het memorabele seizoen 2018/2019 al bij én komt zijn oude voetbalvriend Jan Vertonghen weer tegen.

De twee linksbenige verdedigers stonden tussen 2008 en 2012 in 44 Ajax-wedstrijden aan elkaars zijde en gaan elkaar eind februari en begin maart dus opnieuw tegenkomen. "We hebben meteen even geappt dat we het mooi vonden elkaar weer te treffen. Dat is iets om naar uit te zien", laat Blind weten aan de Ajax-kanalen.

De laatste ontmoetingen tussen Ajax en Benfica vonden plaats in het najaar van 2018: Ajax hield met enig fortuin vier punten over aan beide poulewedstrijden, eindigde boven O Glorioso in de poule en speelde later in het seizoen onvergetelijke wedstrijden tegen Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur. "Wat me in 2018 opviel was dat ze technisch en verzorgd voetbal van achteruit speelden met een aantal zeer snelle buitenspelers", aldus Blind, die Benfica ' zeker geen ploeg die je moet onderschatten' vindt. "Het wordt lastig, maar er liggen natuurlijk wel mogelijkheden."

De loting van maandag had de nodige voeten in de aarde. Ajax werd eerst gekoppeld aan Internazionale, maar de loting moest opnieuw vanwege meerdere procedurefouten van de UEFA. Daarna kwam Benfica uit de koker.