Schmidt: 'Drommel krijgt kans om zich tot keeper van een topclub te ontwikkelen'

Schmidt: 'Drommel krijgt kans om zich tot keeper van een topclub te ontwikkelen'

14-12-2021 16:38
72

Joël Drommel verdedigt woensdagavond gewoon het doel van PSV in het bekerduel met Fortuna Sittard. Trainer Roger Schmidt houdt vertrouwen in de 25-jarige keeper, al heeft hij door een blessure van Yvon Mvogo ook geen andere opties.

Drommel kreeg na de Eredivisie-wedstrijd tegen NEC opnieuw de nodige kritiek over zich heen. Door een vrije trap slecht te verwerken stond hij aan de basis van de Nijmeegse tegentreffer. "Drommel is nog niet volgroeid", zegt Schmidt op de persconferentie. "Daar hadden we rekening mee gehouden toen we hem vastlegden. Hij krijgt de kans om zich bij PSV tot keeper van een topclub te ontwikkelen. We hebben er vertrouwen in dat die doorontwikkeling gaat komen."

Schmidt ziet wel aandachtspunten voor Drommel. "Voor het eerst speelt hij nu een internationaal seizoen. Joël heeft vorig seizoen misschien iets meer dan dertig wedstrijden gespeeld en daar zitten wij nu al aan in dit seizoen. Ook de druk hier is anders. Bij PSV is er meer focus van de buitenwereld omdat je voor de titel speelt. Joël is nog niet volgroeid als goalie en wij steunen hem in zijn ontwikkeling."