Schmidt: 'Een prijs is blijvend, Johan Cruijff Schaal staat voor altijd en eeuwig'

Schmidt: 'Een prijs is blijvend, Johan Cruijff Schaal staat voor altijd en eeuwig'

15-12-2021 08:32
79

Voor Roger Schmidt staat het winnen van de KNVB Beker hoger in het vaandel dan het bereiken van een kwartfinale of halve eindstrijd in de Conference League. De trainer van PSV geeft in aanloop naar het bekerduel met Fortuna Sittard aan dat het niet moeilijk kiezen is.

"We moeten voor prijzen gaan", zegt Schmidt, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Een prijs is blijvend. De Johan Cruijff Schaal die we dit seizoen wonnen, staat voor altijd en eeuwig. Het is niet de grootste prijs hoor, dat snap ik heel goed. Maar elke speler en trainer wil er zoveel mogelijk winnen. Ik hou van dit toernooi en wij onderschatten niemand, omdat dat de eerste stap naar verlies is. We willen hem dolgraag winnen en gaan er alles aan doen."

De Duitse oefenmeester is dan ook niet van plan om elf nieuwe spelers op te stellen tegen Fortuna. "Nee. Vorig jaar heb ik tegen Sparta wel een keer een behoorlijk aantal spelers gewisseld, maar toch kijk ik als trainer altijd of er een bepaald geraamte van de ploeg overblijft. In elke wedstrijd wil ik dat normaal gesproken. Er moet structuur zijn in de ploeg en dat maakt het ook makkelijker voor de spelers die in het elftal komen."

Wel zijn er vermoedelijk weer een paar mutaties. "Wat we de laatste weken gedaan hebben, was hier en daar wat veranderingen aanbrengen. Dat was goed voor ons en nu zijn veel spelers goed in conditie", aldus Schmidt. "We kunnen een aantal veranderingen doorvoeren zonder dat het een negatieve impact heeft. Armindo Bruma, Cody Gakpo, Ritsu Doan en ook Yorbe Vertessen doen het momenteel allemaal goed."

De Eindhovenaren en de Limburgers trappen om 21.00 uur af in het Philips Stadion.