Ajax bekert door vier treffers verder na debutantenbal tegen Barendrecht

15-12-2021 22:52 Laatste update: 23:13
87

Ajax staat in de derde ronde van de KNVB Beker. De thuiswedstrijd tegen derdedivisionist BVV Barendrecht leverde zoals verwacht geen problemen op voor de Amsterdammers, die zichzelf alleen kwalijk kunnen nemen dat het slechts 4-0 werd.

Ajax stond drie dagen na de nederlaag tegen AZ (1-2) met negen nieuwe namen aan de aftrap: Andre Onana, Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, Victor Jensen, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, David Neres, Danilo Pereira en Mohamed Daramy. Alleen Devyne Rensch en Lisandro Martínez behielden hun basisplaats.

De start van de Amsterdammers was slordig: na balverlies werd Ugur Altintas gevaarlijk, maar Klaassen gooide zich voor het schot. Vervolgens nam Ajax het heft in handen en dat resulteerde in twee goals binnen twaalf minuten: Taylor luisterde zijn basisdebuut op met een goal en Danilo benutte een penalty, na een knappe actie van Daramy.

Barendrecht leek zich schrap te kunnen zetten voor een monsterscore, maar Ajax drukte niet door. De ploeg van Erik ten Hag was slordig, al kreeg het nog steeds veel kansen. Rensch, Jensen, Neres en Daramy waren ongelukkig in de afronding.

In de eerste minuut van de tweede helft maakte Barendrecht zelfs de aansluitingstreffer, maar Niels Vorthoren (ex-Willem II, -FC Den Bosch en -Excelsior) werd teruggefloten vanwege buitenspel. Het gewaarschuwde Ajax maakte vervolgens snel aan alle Barendrecht-illusies een einde. Danilo maakte zijn tweede goal van de avond, nota bene op de dag dat de Braziliaan zijn rijbewijs haalde.

De hoogtepunten in het restant van de wedstrijd waren voor de debutanten. Youri Regeer (18) en Amourricho van Axel Dongen (17) maakten voor het eerst hun opwachting in de Johan Cruijff Arena en Naci Ünüvar (18) kreeg een jaar na zijn debuut weer eens minuten in de hoofdmacht. Een andere debutant bepaalde de eindstand op 4-0: het IJslandse talent Kristian Hlynsson schoot een penalty onberispelijk binnen.