Duidelijkheid voor Oranje: wedstrijden tegen onder meer België in Nations League

Duidelijkheid voor Oranje: wedstrijden tegen onder meer België in Nations League

16-12-2021 18:45 Laatste update: 18:56
162

Het Nederlands elftal weet waar het aan toe is in de Nations League. Donderdagavond werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de nieuwe cyclus van de competitie. Oranje zal daarin stuiten op België, Polen en Wales.

Het Nederlands elftal komt in de nieuwe Nations League-editie opnieuw uit in Divisie A. Bij de loting zat Oranje in Pot 2, omdat het in de vorige cyclus van het toernooi als tweede eindigde in zijn groep. Eerst werd Nederland gekoppeld aan Polen en Wales uit Pot 3 en 4.

Wedden

Meer odds

Daarna kwam België uit Pot 1 als tegenstander van het Nederlands elftal, waarna de groep compleet was. Voor Oranje krijgt het speelschema in aanloop naar het WK dus meer en meer vorm. Het complete programma van de Nations League zal de UEFA spoedig naar buiten brengen.

De Nations League wordt in juni en september van dit kalenderjaar afgewerkt. Als Nederland aan kop eindigt in zijn groep, plaatst het zich voor de Final Four van de competitie. Als Oranje zich in een later stadium niet weet te plaatsen voor het EK van 2024, kan de Nations League daarnaast een uitweg bieden. Het is alleen nog niet duidelijk op welke manier dat precies in zijn werk zal gaan: dat gaat de UEFA later bekend te maken.

Alle groepen in Divisie A van de Nations League:
Poule A1: Oostenrijk, Kroatië, Denemarken, Frankrijk.
Poule A2: Tsjechië, Zwitserland, Portugal, Spanje.
Poule A3: Hongarije, Engeland, Duitsland, Italië.
Poule A4: Wales, Polen, Nederland, België.