Heerenveen bekert verder na zéér moeizaam optreden tegen De Treffers

Heerenveen bekert verder na zéér moeizaam optreden tegen De Treffers

16-12-2021 22:50 Laatste update: 22:58
25

Het kostte héél veel moeite, maar sc Heerenveen heeft een verlenging af weten te wenden tegen Tweede Divisionist De Treffers. De gasten uit Groesbeek hielden ongeveer 75 minuten stand in het Abe Lenstra Stadion, maar door een doelpunt van Siem de Jong bekert de club uit Friesland verder.

De Treffers kwam niet naar Heerenveen om aan te vallenen zakte ver terug op eigen helft. De ploeg stond compact en daar had Heerenveen het erg moeilijk mee in de beginfase. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van trainer Johnny Jansen wat beter in de wedstrijd, maar een doelpunt leverde het de thuisploeg niet op in de eerste helft. 

In de tweede helft wist Heerenveen de tegenstander uit Groesbeek steeds meer onder druk te zetten. Telkens was het echter De Treffers-keeper Niels Kornelis die zijn team op de been hield. De sluitpost redde een aantal keer uitstekend op schoten van de tegenstander.

Na ongeveer 75 minuten spelen moest hij zich echter toch gewonnen geven. De Jong dook na een goede loopactie op voor de neus van Kornelis en tikte een slimme bal van Tibor Halilovic tegen de touwen. Anthony Musaba kreeg niet veel later de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar op zo'n twee meter voor het doel van De Treffers wist hij de bal over te mikken.

De tweede treffer van Heerenveen kwam er uiteindelijk alsnog: Joey Veerman schoot de bal achter Kornelis na voorbereidend werk van Musaba. Hiermee gaat Heerenveen in de koker voor de volgende ronde van de KNVB Beker.

Overige uitslag:
Achilles Veen - DVS '33 0-2