17

Het Tedesco-effect blijft nog uit bij RB Leipzig. De Bundesliga-club ging zaterdag in eigen stadion uit tegen Arminia Bielefeld.

Leipzig - Bielefeld 0-2
Na het ontslag van Jesse Marsch boekte Leipzig onder Dominico Tedesco een zege op Borussia Mönchengladbach, maar daarna werd niet gewonnen van FC Augsburg en nu zelf verloren van Bielefeld.

Alle treffers vielen in de tweede helft. Janni Serra brak na 57 minuten de score open en met nog een kwartier op de klok besliste Masaya Okugawa de wedstrijd. De ingevallen Brian Brobbey kon niets meer aan de achterstand doen. Leipzig staat na zeventien duels op een teleurstellende negende plaats in de Bundesliga.

Frankfurt - Mainz 1-0
Eintracht Frankfurt behoudt de aansluiting met de Duitse top door een nipte 1-0 overwinning op FSV Mainz, waar Jean-Paul Boëtius inviel en Jeremiah St. Juste nog altijd een schouderblessure heeft. Jesper Lindström maakte na 35 minuten de enige goal van de wedstrijd.

Zorgwekkend is de rol van Atalanta Bergamo-huurling Sam Lammers bij Eintracht. De Nederlandse spits begon goed in Duitsland, maar speelt inmiddels geen rol van betekenis meer bij de club. In Italië klinken geluiden dat Atalanta hem in januari terug wil halen.