Veerman-kamp bevestigt concrete interesse Feyenoord en noemt vraagprijs

Veerman-kamp bevestigt concrete interesse Feyenoord en noemt vraagprijs

23-12-2021 12:52
131

Feyenoord wil Joey Veerman in de winterstop overnemen van sc Heerenveen, bevestigt zaakwaarnemer Fulco van Kooperen. De 24-jarige Volendammer staat zelf ook open voor de stap.

"Feyenoord wil hem graag hebben. We zullen zien hoe het verder gaat", zegt Van Kooperen tegen De Telegraaf. De interesse uit Rotterdam is niet nieuw: Feyenoord dacht afgelopen zomer ook al aan Veerman, net als AZ. "Feyenoord was net als de andere gegadigden vrij laat. Daarom wilde Heerenveen niet meewerken."

De middenvelder heeft bij Heerenveen contract tot medio 2024. De Friese club lijkt nu meer open te staan voor een vertrek, omdat de transferopbrengsten zeer welkom zijn. Van Kooperen: "Heerenveen heeft nu gezegd: Als we het op tijd weten, dus niet op 20 januari of zoiets, dan willen we meedenken."

Transfersom
De vraagprijs van tien miljoen euro, die afgelopen zomer rondging, is volgens de zaakwaarnemer 'onzin'. "Heerenveen heeft dat bedrag nooit genoemd. Wat is een redelijke waarde voor hem is in Nederland? Ik denk rond de zes miljoen en doorverkoop."

"Als ze acht miljoen gaan vragen aan Feyenoord wordt het moeilijk. Net als voor AZ, dat eveneens vergaande belangstelling had. Dat weet Heerenveen ook, omdat ze de bedragen niet kregen. Daarom is hij afgelopen zomer niet weggegaan. Maar nu moet hij weg en dat weten ze ook. Daarom willen Heerenveen meewerken aan een transfer. Maar voor hoeveel?"

"Joey wil sowieso een stap maken", benadrukt Van Kooperen. "Ik denk dat Feyenoord heel goed bij hem past."