Manchester City verslaat dapper Arsenal in blessuretijd op nieuwjaarsdag

01-01-2022 15:26
82

Arsenal en Manchester City hebben op nieuwjaarsdag voor een vermakelijk voetbalgevecht gezorgd. The Gunners domineerden in de eerste helft en leken op weg naar een overwinning, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd en dat kostte Arsenal de kop.

Voor Arsenal en City stond er veel op het spel in het Emirates Stadium: eerstgenoemde kon goede zaken doen in de strijd om plek vier, terwijl de bezoekers in ieder geval voor even nog dikker aan kop konden staan. Arsenal begon echter sterker aan de wedstrijd.

Dat resulteerde na 31 minuten in een verdiende openingstreffer voor de thuisploeg, waar Albert Stuivenberg de met corona besmette Mikel Arteta verving. Bukayo Saka kreeg de bal in de zestien en schoot in één keer raak. Even daarvoor hoopte Arsenal nog op een strafschop, maar de arbitrage wilde daar niet aan.

In de eerste helft bleef Arsenal sterker, maar dat resulteerde niet in meer goals. Na de pauze hadden de Londenaren het zwaarder. In de 53ste minuut kreeg Manchester City een strafschop, die Riyad Mahrez feilloos benutte. Niet lang daarna kreeg Arsenal weer een flinke tik te verwerken: verdediger Gabriel moest gaan douchen na zijn tweede gele kaart, toen hij Gabriel Jesus onderuit haalde. De stopper kreeg zijn eerste gele kaart voor het vernielen van de strafschopstip voor de penalty van Mahrez.

Arsenal moest het door de rode kaart een half uur met een man minder doen. De thuisploeg wist prima stand te houden tegen City, maar ging toch onderuit: in de blessuretijd maakte Rodri de 1-2. Arsenal blijft daardoor vierde staan, al hebben achtervolgers West Ham United, Manchester United en Tottenham Hotspur nog duels tegoed. Koploper Manchester City ruim bovenaan staan.