Peter Pröpper over afzwaaiende zoon: Davy hoeft voorlopig geen bal meer te zien

Peter Pröpper over afzwaaiende zoon: "Davy hoeft voorlopig geen bal meer te zien"

04-01-2022 16:45 Laatste update: 16:57
53

Davy Pröpper verraste de voetbalwereld door per direct te stoppen, nadat hij al langere tijd niet lekker in zijn vel bleek te zitten. Vader Peter Pröpper heeft er in de afgelopen weken uitvoerig over gesproken met zijn oudste zoon.

De zeventienvoudig Oranje-international wilde na vier jaar Brighton & Hove Albion terug naar Nederland, maar kon ook na zijn terugkeer bij PSV zijn draai niet vinden. "Ik hoopte dat met mijn terugkeer naar Nederland ook het plezier in het voetbal weer zou terugkomen. Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur", onthulde hij.

Pröpper senior bevestigt tegenover de Gelderlander dat de kersverse voetbalpensionado niet over één nacht ijs is gegaan. "Voor ons als familie is dit de uitkomst van een langer lopend proces. Davy heeft lang gewikt en gewogen. We hebben vaak met elkaar gesproken. Dit is wat hij wil. Dit is zijn beslissing. Het is tijd voor een nieuwe fase in het leven."

De Pröppertjes zijn een waar voetbalgezin – Robin is actief voor FC Twente, Mike voor eersteklasser RKHVV uit Huissen – maar Davy Pröpper moet nu op zoek naar een nieuwe dagbesteding. "Davy hoeft voorlopig geen bal te zien", aldus zijn vader. "Voetbal slokt je op. Zeker in het buitenland heeft Davy dat gemerkt. Hij moet nu uitvinden waar zijn passies liggen."