Lotgenoot begrijpt keuze Pröpper: 'Hij heeft jarenlang in een keurslijf gezeten'

Lotgenoot begrijpt keuze Pröpper: 'Hij heeft jarenlang in een keurslijf gezeten'

10-01-2022 20:09
44

Dat Davy Pröpper vorige week kenbaar maakte te stoppen met profvoetbal, zagen weinig mensen aankomen. Ex-voetballer Arco Jochemsen stond ook ooit op een dergelijk kruispunt en heeft begrip voor de keuze van de voormalig PSV'er.

Jochemsen speelde in zijn carrière bij onder meer Vitesse, Feyenoord en FC Utrecht, maar besloot na drie KNVB Bekerfinales op 33-jarige leeftijd te stoppen en wiskundedocent te worden. "Het voetballen zelf vond ik leuk, genoot ik van. Maar ik heb het altijd vooral als een spelletje gezien, heb daarnaast altijd wat verder willen kijken", zegt Jochemsen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het is de reden dat hij Pröpper begrijpt in zijn keuze om zijn schoenen op zijn dertigste aan de wilgen te hangen. "Ik snap Davy wel", aldus de wiskundedocent. "Die jongen heeft jarenlang in een keurslijf gezeten. Trainen, wedstrijden spelen, rusten. En ja, van de buitenkant lijkt dat mooi. Je hebt status en verdient veel geld. Maar ik kan me goed voorstellen dat je op een bepaald moment op zoek gaat naar meer inhoud. Dapper dat hij zijn contract heeft ingeleverd."

Pröpper brak als tiener door bij Vitesse en speelde achtereenvolgens voor PSV, Brighton & Hove Albion en weer PSV. Ook speelde Pröpper zeventien interlands voor Oranje, waarin hij driemaal trefzeker was.