FIFA 'maakt uitzondering voor Ihattaren': 'Hij kan naar een andere club'

FIFA 'maakt uitzondering voor Ihattaren': 'Hij kan naar een andere club'

28 januari - 20:14 Laatste update: 20:29
76

De FIFA heeft een uitzondering gemaakt voor Mohamed Ihattaren. De middenvelder wordt de laatste tijd in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar omdat hij al bij drie clubs onder contract heeft gestaan dit seizoen leek hij niet ingeschreven te mogen worden bij zijn nieuwe club. 

De FIFA wil echter meedenken met Ihattaren, omdat hij door Juventus meteen verhuurd werd aan Sampdoria na zijn transfer van PSV naar Turijn. Mocht Ihattaren binnenkort bij een nieuwe club tekenen, dan kan hij daar gewoon ingeschreven worden, meldt Valentijn Driessen in de Kick-off Podcast van De Telegraaf.

"Als speler mag je maar voor drie clubs uitkomen per seizoen. Hij is gestart bij PSV, daar heeft hij ook gespeeld", begint Driessen. "Toen is hij naar Juventus gegaan, dat hem weer verhuurd heeft aan Sampdoria. Hij heeft dus bij die drie clubs onder contract gestaan. Dan kan het niet zo zijn dat je nu - halverwege - naar een vierde club gaat. Daar is dispensatie voor aangevraagd en die heeft hij ook gekregen. Dus hij kan naar een andere club."

Ihattaren wordt in verband gebracht met Ajax, dat het voor het sluiten van de transferdeadline nog druk lijkt te krijgen. De Amsterdammers willen nog een extra aanvaller binnenhalen en Steven Bergwijn is één van de kandidaten. Daar tegenover staat een mogelijk vertrek van Nicolás Tagliafico naar FC Barcelona. "Ajax wil in principe meedenken met Tagliafico, omdat ze dat in een eerder stadium beloofd hebben. Ze wisten alleen niet dat het deze winter zó beroerd uit zou komen", stelt Ajax-watcher Mike Verweij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie